latinica  ћирилица
14/07/2019 |  10:45 | Autor: TANЈUG

Vučić čestitao Makronu praznik

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom nacionalnog praznika Francuske, uputio čestitku predsjedniku Emanuelu Makronu, u kojoj je istakao najbolje želje za napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana.
Vučić tokom obraćanja -
Vučić tokom obraćanja

Vučić je naveo u čestitki da Francuska uvijek može da računa na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Poručivši da mu je čast što će, dan nakon parade na Јelisejskim poljima, poželjeti dobrodošlicu Makronu u Beogradu, Vučić je ukazao da će ova posjeta podsjeti na to da su dva naroda iskovala bratstvo u najtežim istorijskim okolnostima.

- Dolazite u Beograd, u jedan od samo pet gradova van Francuske ovjenčanih ordenom Legije časti, koji je srpska prestonica zaslužila `za žrtve, hrabrost i veličanstven otpor u Velikom ratu`, u Beograd koji je jedinstven po Spomeniku zahvalnosti Francuskoj, i u Srbiju, čija je borba za slobodu bila inspiracija jednom Viktoru Igou - naveo je predsjednik Srbije.

On je poručio da Srbija i danas slijedi vrijednosti na kojim počiva savremena Evropa i da je uvjeren da je u Makronovoj viziji reformisane EU evropski put Srbije realan i ostvariv.

- Dozvolite da, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, istaknem značaj podrške koju pružate našoj regionalnoj politici mira i saradnje, kao i rješavanju pitanja od vitalnog interesa za napredak Srbije, poput pitanja Kosova i Metohije - ukazao je Vučić u čestitki.