latinica  ћирилица
14/07/2019 |  15:35 ⇒ 15/07/2019 | 08:41 | Autor: RTRS

Bolnica "Srbija" okrenula novu stranicu u svom dugom istorijatu

Sa preseljenjem u novi savremeni objekat Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu okrenula je novu stranicu u svom dugom istorijatu pružanja medicinskih usluga. Za dva i po mjeseca u tri nove, moderno opremljene operacione sale, izvršeno je oko 300 operativnih zahvata.

Uspješna hirurgija štitne žlijezde na Odsjeku za ORL u Bolnici "Srbija", jedan je od glavnih razloga zbog kojeg na ovo odjeljenje dolaze pacijenti ne samo sa područja sarajevsko-romanijske regije, već cijele Republike Srpske.

Od štitne žlijezde do hirurgije srednjeg uha i korektivnih zahvata - doktori ovog odsjeka u prošla dva i po mjeseca izvršili su ukupno 140 operacija širokog spektra. 

- Ovo odjeljenje, na njemu rade tri ljekara, znači tri specijaliste i jedan subspecijalista audiolog i jedan ljekar na specijalizaciji. Pokriva veoma široku patologiju, dakle, skori cijelu hirurgiju glave i vrata, osim implantanata, Јedino smo odjeljenje u Srspkoj koje radi sve vrste operacija, dakle sopstvenim kadrovima i sopstvenim snagama - rekao je šef Odsjeka za ORL i CFH u ЈZU Bolnica "Srbija" Đorđe Pejić.

U tri, po standardima 21. vijeka, moderno opremljene operacione sale, jednoj ginekološkoj i dvije polivalentne, od 22. aprila i prvog zahvata, do danas je urađeno oko 300 operacija. Iz područja opšte hirurgije 130.

- Kada govorimo o kadru, bez lažne skromnosti možemo reći da smo jedno vrlo jako odjeljenje što se tiče pokrivenosti iz svih polja hirurgije. Znači tu ima opštih hirurga, ortopeda, urologa, torakalnih hirurga, plastičnih hirurga. Imamo i dobre uslove za rad i imamo i mi šta da ponudimo što se tiče našeg znanja da uspješno završimo te operacije - naveo je šef Operativnog bloka u ЈZU Bolnica "Srbija" Bojan Golijanin.

Radi daljnjeg razvoja hirurških disciplina, prvenstveno ortopedije i vaskularne hirurgije, u bolnici „Srbija“ intenzivno se radi i na edukaciji kadra. Sve s jednim ciljem – da se kvalitet medicinskih usluga građanima sarajevsko-romanijske, ali i drugih regija, podigne na što veći nivo.