latinica  ћирилица
14/07/2019 |  17:18 ⇒ 15/07/2019 | 08:40 | Autor: RTRS

Ognjen Kuzmić teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke!

Košarkaški reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić jutros je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u naselju Ramići. Kuzmić je zadobio teške povrede glave i grudnog koša, a nakon ukazane pomoći u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske prebačen je helikopterom u Beograd.

Saobraćajna nesreća, u kojoj je srpski košarkaš Ognjen Kuzmić, rodom iz Doboja, zadobio teške tjelesne povrede dogodila se jutros oko pet časova na magistralnom putu Banjaluka- Prijedor. Njegov automobil "porše" pri velikoj brzini udario je u "BMV". Sa Kuzmićem se u automobilu nalazio njegov prijatelj Bogdan Ilić iz Bijeljine, koji je takođe teško povrijeđen. Kuzmić i Ilić su se, prema pisanju medija, vraćali sa jedne svadbe u Prijedoru.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović rekla je da je izvršen uviđaj i da će se preduzeti potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nesreće.

U besvjesnom stanju, Kuzmić je prebačen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske, gdje mu je odmah ukazana pomoć. Ljekari su konstatovovali teške povrede glave i grudnog koša. Nešto poslije 11 časova helikopterom Helikoperskog servisa Republike Srpske prebačen je u Beogradu.

Helikopter za transport povrijeđenog Kuzmića (Foto: RTRS)

Kako je za RTRS potvrdio generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, Kuzmić je zadobio prelome kostiju lica, vilice, otok mozga i nagnječenje grudnog koša, te da se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju.

U automobilu "BMV", sa kojim se Kuzmićev porše sudario, nalazili su se Marko Miljatović i Dražen Јanjanin. Na sreću prošli su sa lakšim povredama, pa su pušteni na kućno liječenje. Јanjanin, koji je inače bokser, za našu televiziju kaže, da se sinoć vraćao sa meča u Njemačkoj i da je po njega došao kum, koji je upravljao vozilom. 

- U jednom trenutku odjednom je izletio automobil. Svjetla su pred nama, velika je brzina bila. Kum je u tom trenutku skrenuo na brinu, kako bi izbjegao direktan sudar, međutim udario nas je u zadnji lijevi točak. Mi smo se okrenuli na krov i u tom trenutku sam gledao svoju smrt - rekao je učesnik u saobraćajnoj nesreći Dražen Јanjanin.

Јanjanin i Miljatović, nakon prvobitnog šoka razbili su prozor, izašli iz vozila i pozvali hitnu pomoć. Zatim su otišli do drugog vozila kako bi pomoć pružili Kuzmiću i Iliću. 

- Odmah smo otrčali. Prošli smo nekih 200 metara i našli auto u jarku. Stali su ljudi iz nekog autobusa. Okrenuli smo auto, u tom momentu je stao i autobus, čula se neka muzika i vidjeli smo da neko krklja, Kuzmić vjerovatno. Davali su znake života, u tom su došli i vatrogasci i hitna da daju prvu pomoć i da ih izvuku iz automobila - dodao je Јanjanin.

Vijest da je povratnik u redove KK Crvena zvezda doživio strašnu saobraćajnu nesreću ražalostila je sve njegove sportske kolege. Osim matičnog kluba, poruke podrške Kuzmiću poslali su i klubovi Partizan, Barselona, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, kao i njegovi brojni saigrači.

Povezane vijesti:

Zdravstveno stanje Kuzmića ohrabrujuće, ali veoma ozbiljno

Stravično mjesto nesreće
Foto: RTRS

Slike sa lica mjesta
Foto: RTRS

Mjesto nesreće
Foto: RTRS

Mjesto gdje je u saobraćajnoj nezgodi povrijeđen košarkaš Kuzmić
Foto: RTRS

Mjesto saobraćajne nezgode
Foto: RTRS

Mjesto nesreće u kojoj je povrijeđen košarkaš Kuzmić
Foto: RTRS

Nakon nesreće (Foto:twitter.com/jovana)
Foto: RTRS

Nakon nesreće (Foto:twitter.com/jovana)
Foto: RTRS