latinica  ћирилица
14/07/2019 |  21:18 | Autor: SRNA

Pale: Otvoren odbojkaški kamp

U Palama je večeras otvoren odbojkaški kamp koji je okupio 104 učesnika iz Republike Srpske i Srbije uzrasta od 14 do 16 godina.
Pale - odbojkaški kamp - Foto: SRNA
Pale - odbojkaški kampFoto: SRNA

Otvaranju kampa u Osnovnoj školi "Srbija" prisustvovao je pomoćnik ministra za sport Srpske Dragan Јaćimović, koji je rekao da se odbojkaški kamp održava u okviru "Ljetne škole sporta" i da se po drugi put organizuje na Palama.

Јaćimović se zahvalio predsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije Zoranu Gajiću i pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Vojvodine Vladimiru Batezu što su došli da podrže male odbojkaše.

- Tu smo da im pružimo svu moguću podršku. Nadam se da će kamp biti uspješan kao i svih prethodnih godina - istakao je Јaćimović.

Gajić je rekao da su u organizaciji kampa zajedno učestvovali odbojkaški savezi Srpske, Srbije i Vojvodine.

On je istakao da je veoma važno da mladi treniraju odbojku i da se zdravo razvijaju.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da će učesnici kampa imati idealne uslove za treninge na Palama u narednih sedam dana, kao i da će imati šta da nauče od Gajića, Bateza i trenera muške i ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez zahvalio je Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske na pozivu da učestvuju u ovom kampu.

- Sarađujemo sa Odbojakškim savezom Srpske i realizovali smo nekoliko zajedničkih projekata. Zbog te saradnje i kao podrška kampu spremili smo 100 lopti za odbojkaške klubove Republike Srpske - rekao je Batez.

Kamp, koji organizuje Odbojkaški savez Republike Srpske, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, trajaće do 21. jula.