latinica  ћирилица
15/07/2019 |  13:52 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Ljevnaić: OC Јahorina može odgovoriti zahtjevima i najprestižnijih gostiju

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić izjavio je danas Srni da je Јahorina, organizacijom Samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/ još jednom dokazala da može odgovoriti zahtjevima svih gostiju, pa i onih najzahtjevnijih.
Dejan Ljevnaić (foto: OC Jahorina / RAS Srbija) -
Dejan Ljevnaić (foto: OC Jahorina / RAS Srbija)

- Zaista smo ponosni što je Samit održan upravo na Јahorini i što smo bili u prilici ugostiti predsjednika Vlade Srbije Anu Brnabić, kao i predsjednike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Albanije Iljira Metu, Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskog i Crne Gore Mila Đukanovića, kao i premijera Bugarske Bojka Borisova - rekao je Srni Ljevnaić.

Organizacija skupova kao što je prošlosedmični Samit, ističe on, doprinosi međunarodnoj afirmaciji Јahorine, uključujući sve benefite sa posebnim akcentom na turističke i promotivne aktivnosti.

Prema njegovim riječima, to je posebno važno ako se uzmu u obzir svi investcioni projekti koji se trenutno realizuju na Јahorini /a čija vrijednost premašuje 30 miliona KM/, tako da je i više nego korisno prisustvo državnog vrha navedenih zemalja.

- Јahorina jeste olimpijska planina i radimo sve s ciljem očuvanja tog ugleda, posebno nam je drago što konačno dobija pažnju koju odavno zaslužuje i za to smo zahvalni predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku od kojeg imamo podršku od početka. Znamo da nije bilo lako dovesti samit na Јahorinu i da se Dodik lično angažovao na čemu smo mu neizmjerno zahvalni i svojim radom ćemo se odužiti - kaže Ljevnaić.