latinica  ћирилица
16/07/2019 |  10:06 ⇒ 15:02 | Autor: RTRS

Uhapšeni u akciji "Unikat" danas će biti predati Tužilaštvu (FOTO)

Četiri lica, uhapšena u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju droge skank, danas će biti predata Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, izjavila je načelnik Odjeljena za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je rekla novinarima da su osumnjičeni skank distribuisali u zemljama EU, kao i da u jednoj od pronađenih laboratorija ima između 900 i 1.000 komada trske opojne droge.

Akcija "Unikat" (Foto: RTRS)

Riječ je o licima čiji su inicijali N.D., S.Š., D.D. i T.D, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Miljanovićeva je navela da je kod uhapšenog lica čiji su inicijali S.Š. pronađena i automatska puška, eksploziv i falsifikovani dokumenti zbog čega će protiv njega, osim za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, biti podnesen i izvještaj za nedozvoljen promet oružja i minsko-eksplozivnih sredstava i falsifikovanje.

Laboratorija - droga (Foto: RTRS)

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Sanelu Šeraniću, osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe koja je na području Banjaluke imala dvije laboratorije za proizvodnju skanka, koje je pronašla policija.

Miljanovićeva je potvrdila da su policijski službenici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva, a uz asistenciju Policijske uprave Banjaluka, juče na širem području grada realizovali akciju kodnog naziva "Unikat" u okviru koje su na dvije različite lokacije do sada pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka.

- U ovim aktivnostima slobode su lišena četiri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i promet opojnim drogama na način da su proizvodili opojnu drogu skank na području grada Banjaluke, a dalje je distribuisali i prometovali u zemljama EU - rekla je Miljanović.

MUP Srpske - Operativna akcija "Unikat" (Foto: RTRS)

Ona je dodala da su lica od ranije poznata policiji i da je u toku kriminalistička obrada uhapšenih, te da će u toku dana biti predati nadležnom Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

- Dalje aktivnosti su u toku, s obzirom na to da se vrši demontažaa ovih laboratorija, posebno velike, nakon čega će oduzeta opojna droga biti izvagana - rekla je Miljanovićeva.

Ona je istakla da je procjena da na poziciji velike laboratorije, koja je jedna od većih pronađenih na području Republike Srpske, ima između 900 i 1.000 komada trski opojne droge.

Krađa struje (Foto: RTRS)

Miljanovićeva je rekla da će nakon vaganja biti poznati precizan podatak o vrijednosti oduzete droge.

RTRS nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić. Takođe, saznajemo da je u pitanju genetski modifikovana marihuana, te da su uhapšeni krali struju.

Kako saznajemo, objekat u kojem je pronađena laboratorija je u vlasništvu Buce Kragulja.

Kragulj je za RTRS izjavio da taj objekat nije on iznajmio, već jedna agencija.

- Ne znam ni o kome se radi. Ovo nema nikakve veze sa mnom - izjavio je on.

Istakao je da u tom objektu nije bio par godina.

- Јa mislim da su oni tu od februara. Oni su se pojavili kao neka slovenačka firma koja radi plastike. Nisam imao pojma, sve sam ovo saznao od svoje djece - dodao je on.

Izvor: RTRS/SRNA