latinica  ћирилица
16/07/2019 |  14:06 | Autor: SRNA

Јergović: Bijedno je što su hrvatski komentatori zdušno navijali za Federera

Poznati hrvatski književnik Miljenko Јergović kritikuje hrvatske sportske komentatore za koje navodi da su navijali za Rodžera Federera u meču sa Novakom Đokovićem i ocjenjuje da su Hrvati - Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti.
Miljenko Јergović (foto:mladina.si) -
Miljenko Јergović (foto:mladina.si)

- Bila je to jedna od onih stvarno velikih utakmica dvojice zaista velikih sportista - pretjerano bi i pogrešno bilo reći suparnika - u kojima skoro da je i svejedno koji će pobijediti. Preveliki su da bi bili poraženi. Ali, jedan je, ipak, pobijedio, i to je lijepo znati - napisao je Јergović na Fejsbuku.

On, međutim, kritikuje hrvatske televizijske komentatore koji su zdušno navijali za Federera, baš kao da im u suprotnom prijeti otkaz ili kao da im ministar za boračka pitanja stoji nad glavom sa uperenim pištoljem.

A naslovne strane hrvatskih novina slave lanjski poraz hrvatske reprezentacije od Francuza, baš onako kako su 1989. Srbi slavili davnašnji poraz na Kosovu.

O Đokovićevoj pobjedi svi redom pišu kroz priču o zaslugama hrvatskih faktora /Ivanišević.../.

- Strašno, ponižavajuće, bijedno... Hrvati su karikatura Srba. Hrvati su Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti - napisao je Јergović.

Ovaj višestruko nagrađivani hrvatski književnik i društveni komentator napisao je prethodno nekoliko tekstova o Novaku Đokoviću.