latinica  ћирилица
16/07/2019 |  18:38 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Uhapšeni u akciji "Unikat" predati Tužilaštvu

Banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu večeras je predat i četvrti uhapšeni u policijskoj akciji na području Banjaluke u kojoj su pronađene dvije laboratorije za proizvodnju skanka, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Trojica uhapšenih su nešto prije 18.30 časova predati Okružnom tužilaštvu nakon što su policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet nad njima završili kriminalističku obradu.

Tužilac će poslije saslušanja odlučiti da li će predložiti pritvor.

U akciji "Unikat" zaplijenjeno je oko 70.000 KM u raznim valutama od četvorice uhapšenih. Iz jedne od laboratorija oduzeto je 33.750 evra, 2.200 švajcarskih franaka i 180 KM, a pronađeno je i oko 900 trski droge skank.

Podsjećamo, u ovoj akciji pronađene su dvije laboratorije za proizvodnju droge skank.

Osumnjičeni su distribuisali skank u zemljama EU, a u jednoj od pronađenih laboratorija bilo je između 900 i 1.000 komada trske opojne droge, a uhapšeni su članovi međunarodne kriminalne grupe.

Iz MUP-a je navedeno da je riječ o licima čiji su inicijali N.D. S.Š. D.D. i T.D.

RTRS nezvanično saznaje da su uhapšeni Sanel Šeranić, Nenad Dragišić, Dean Đajić i Danijel Trninić.

Kako saznajemo, za potrebe velike laboratorije vršena je i krađa struje.

Odmah po saznanju o akciji u medijima su se pojavile spekulacije da je objekat u kojem je bila smještena velika laboratorija u vlasništvu Ljubiše Kragulja. Kako je za RTRS potvrđeno, vlasnik objekta ne dovodi se u vezu sa uhapšenima.

- Zamislite da u vašem stanu neko izvrši neko krivično djelo. Mislim da su oni tu od februara mjeseca. Јako kratko. Pojavili su se kao slovenačka firma koja radi nekakve plastike i čekaju da dođu mašine - pojašnjava Kragulj.

Laboratorija je bila smještena uz sam magistralni put, takozvanu Trnsku cestu koja povezuje Banjaluku i Laktaše.