latinica  ћирилица
17/07/2019 |  09:09 ⇒ 11:29 | Autor: RTRS

Kovačević: Saradnja Kine i Republike Srpske sveobuhvatna i svakim danom sve jača (FOTO)

Dobri odnosi sa Kinom su prioritet u spoljnopolitičkim aktivnostima Republike Srpske, istakao je Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana i predsjedavajuećg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.
Radovan Kovačević u Kini - Foto: RTRS
Radovan Kovačević u KiniFoto: RTRS

- Saradnja Kine i Republike Srpske je sveobuhvatna i svakim danom sve jača. Kina je u Srpskoj prisutna kroz realizaciju velikih infrastrukturnih projekata kao što je izgradnja autoputeva. Kineske kompanije su učestvovale i u izgradnji TE "Stanari",  u Banjaluci je otvoren Konfučijev institut, a učenici u Srpskoj imaju mogućnost da uče Kineski jezik. Srpska je maksimalno posvećena ovoj saradnji i otvorena za dolazak svih kineskih investitora, koje ovom prilikom i pozivam da dođu u našu zemlju - rekao je Kovačević koji učestvuje na Trećoj konferenciji u okviru procesa saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope "Dijalog portparola", koja se održava u Guejangu, glavnom gradu pokrajine Gejdžou.

Radovan Kovačević u Kini (Foto: RTRS)

Na ovoj konferenciji, koju je otvorio zamjenik ministra informisanja Kine, učestvuju portparoli svih ministarstava i ključnih institucija Narodne Republike Kine, kao i portparoli 12 vlada i ministarstava inostranih poslova zemalja centralne i istočne Evrope.

"Dijalog portparola" (Foto: RTRS)

Kovačević, koji na konferenciji učestvuje kao savjetnik Srpskog člana i predsjedništva BiH, ali i kao portparol SNSD, govorio je drugi na sesiji na kojoj je učestvovao, odmah nakon portparola ministarstva odbrane Kine, govoreći o temi "Saopštenje za javnost u eri digitalnih medija", gdje je istakao da je ova forma komunikacije institucija i organizacija sa javnostima mora da se prilagođava savremenim medijima i bude sve više multimedijalna.