latinica  ћирилица
17/07/2019 |  09:29 ⇒ 12:26 | Autor: RTRS

Pronađena još jedna improvizovana laboratorija za uzgoj droge

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga juče su lišili slobode lica A.Ј. i F.C. iz Banjaluke zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga", saopšteno je iz ove Uprave.

Istog dana na osnovu naredbe nadležnog suda, u Banjaluci, izvršen je pretres kuće koje koristi osumnjičeni A.Ј., gdje je u potkrovlju pronađena improvizovana laboratorija kao i drugi predmeti i sredstva namjenjeni za vještački uzgoj skanka.

Nezvanično, uhapšeni su Amar Јusić i Filip Cipra iz Tuzle. 

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka nastavljaju sa preduzimanjem aktivnostima usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga, navodi se u saopštenju.