latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:03 ⇒ 10:06 | Autor: infosrpska.ba

Infosrpska: Lažnim svjedočenjem do slobode

Bivši visoki funkcioner SDA iz Srebrenice Desnica Radivojević, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru zbog poznate afere u Federaciji BiH "Traktori" , u kojoj je bio glavni akter, pojavio se iznenada kao zaštićeni svjedok u iskonstruisanom slučaju navodne krađe novca od donacije Republike Srbije, Srebrenici, piše portal Infosrpska.
Desnica Radivojević (foto:.tv1.ba) -
Desnica Radivojević (foto:.tv1.ba)

Ova smišljena i isfabrikovana lažna urota na relaciji Sarajevo-Srebrenica ima za cilj pokušaj diskreditovanja uspješnog načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, direktora Nacionalnog parka Drina Radomira Pavlovića i još nekih uglednih Srba iz Srebrenice, saznaje Infosrpska iz izvora u Sarajevu i u Srebrenici.

Cilj ove spletke osmišljene u Sarajevu je bio da se kriminalzuju ugledni Srbi u Srebrenici, kako bi se pokušalo smanjiti povjerenje koje u njih imaju građani, kao i da se u Srebrenici izazove podjela unutar srpskog stanovništva, kako bi pred naredne lokalne izbore SDA ponovo preuzela Srebrenicu pod svoju komandu, navodi se u tekstu.

U nedostatku dokaza protiv načelnika Grujičića i nakon što je premijerka Srbije javno istakla da su sredstva koja su donirana Srebrenici trošena racionalno i transparentno, centrala SDA se sjetila svog bivšeg ministra Desnice Radivojevića, ponudila mu da lažno svjedoči protiv Grujičića i saradnika a da mu zauzvrat donesu slobodu, odnosno srede da mu se ukine kućni pritvor, ističe Infosrpska u tekstu.

Kako kažu izvori Infosrpske iz Srebrenice i Sarajeva, Radivojević je to s ushićenem prihvatio i s nestrpljenjem očekuje da lažno svjedoči te da se tako domogne slobode.