latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:35 ⇒ 12:28 | Autor: RTRS

Godišnji odmor - vrijeme povećanog broja krađa

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, ali i povećanog broja krađa i provala u kuće i stanove.

Iz Policijske uprave Bijeljina apeluju na građane da budu oprezni na zaštiti imovine, kako njihovi domovi ne bi bili potencijalna meta lopova.

U protekla dva mjeseca na području Policijske uprave Bijeljina dogodilo se 25 teških krađa, od čega je 19 provala bilo u kuće, a po tri u vikendice i pomoćne objekte.

Najčešće se krade novac, zlato i predmeti koji se mogu brzo prodati na tržištu, poput tehničkih uređaja.

Iz policije na građane apeluju da budu oprezni i preduzmu mjere na zaštiti svoje imovine.

- Bilo bi dobro da ne ostavljate poruke na društvenim mrežama i drugim javnim mjestima, da o svom odsustvu obavijestite samo one koje je potrebno, osobe u koje imate povjerenja i da oni povremeno obilaze vaše prostorije. Ako ste u mogućnosti da na vratima ugraditete i dodatnu bravu, da novac i druge dragocjenosti ne ostavljate u domovima - daje smjernica Aleksandra Marić, portparolka PU Bijeljina.

Građani Bijeljine ove savjete ocjenjuju kao dragocjene.

Smatraju da policiji moraju olakšati posao tako što će o svojoj imovinu voditi više računa

- Meni je nejasno i nelogično što većina ljudi pokušava da promoviše svoj godišnji odmor na društvenim mrežema pa tako na neki način i otkrije svoju trenutnu destinaciju što je zaista zeleno svjetlo svim potencijalnim lopovima da pokradu njihovu imovinu - jedan je od kontara građana.

Iz Policije apeluju na građane da prijave kretanje sumnjivih lica i vozila, naročito u onim ulicama u kojima frekvencija saobraćaja nije velika, pozivom na besplatni broj 122 koji može biti i anoniman.

Najavljuju i pojačane kontrole kako bi se spriječila krivična djela krađe.