latinica  ћирилица
17/07/2019 |  11:02 ⇒ 11:35 | Autor: SRNA

Vidović: Za Srpsku značajna realizacija zajedničkih projekata sa UNDP-om

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je za Srpsku i njene građane veoma značajno da se zahvaljujući zajedničkim naporima sa UNDP-om uspješno realizuju razvojni projekti u lokalnim zajednicama, kojih je do sada ukupno 46, te da je još značajnija sanacija brojnih stambenih objekata i lokalne infrastrukture.
Ministarka Vidović sa predstanicima UNDP-a - Foto: SRNA
Ministarka Vidović sa predstanicima UNDP-aFoto: SRNA

Vidovićeva i novoimenovani rezidentni predstavnik UNDP-a Stelijana Nedera su tokom današnjeg susreta u Banjaluci iskazale obostrano zadovoljstvo zbog dosadašnje realizacije zajedničkih projekata, posebno na projektima Finansijski mehanizam za podršku projektima lokalnog razvoja i Oporavak od poplava - stambeno zbrinjavanje na području Republike Srpske.

Nedera je istakla da je zadovoljna rezultatima sa terena, te da očekuje uspješan nastavak saradnje u skladu sa prioritetima UNDP-a i Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Na sastanku Vidovićeve sa predstavnicima UNDP-a razgovarano je o realizaciji zajedničkih projekata, razvojnim pravcima i strateškim prioritetima, u skladu sa Programom ekonomskih reformi Republike Srpske, te planovima UNDP-a.

Sastanku je prisustvovao i šef kancelarije UNDP-a u Banjaluci Goran Vukmir.