latinica  ћирилица
17/07/2019 |  11:21 ⇒ 12:12 | Autor: SRNA

Srebrenica: Počeo međunarodni omladinski radni kamp

Međunarodni forum solidarnosti i ove godine organizuje Međunarodni omladinski radni kamp u Srebrenici na kome će oko 70 mladih učesnika iz osam evropskih zemalja raditi na izgradnji doma za stara lica.
Srebrenica: Međunarodni forum solidarnosti - Foto: SRNA
Srebrenica: Međunarodni forum solidarnostiFoto: SRNA

Ovo je 14. radni kamp mladih koji su smješteni u objektima u Potočarima koje je EMAUS izgradio prije nekoliko godina.

EMAUS je obezbijedio sredstva i prije dvije godine kupio parcelu u Potočarima na kojoj je u prethodnih godinu dana radnim akcijama izgrađen objekat ambulante, sredstvima koje su prikupili članovi ove organizacije.

Ambulanta bi uskoro trebalo da bude opremljena i počne sa radom.

Pomoćnik direktora EMAUS-a Sabina Arnaut Јahić rekla je novinarima da će učesnici radnog kampa ove godine raditi na izgradnji doma za stara lica na istoj parceli pored novoizgrađene ambulante.

- Kao i svake godine učesnici kampa će pružati određene vrste pomoći lokalnom stanovništvu kao što je obezbjeđenje i priprema ogreva za zimu starim i bolesnim osobama i u nekim poslovima i kulturnim programima na području srebreničke opštine - pojasnila je Јahićeva.

Omladinski radni kamp počeo je u ponedjeljak, 15. jula, i trajaće do srijede, 24. jula, a osim radnih planirane su određene edukativne, turističke, kulturne i zabavne aktivnosti za učesnike sa ciljem njihovog druženja, boljeg međusobnog upoznavanja i sticanja novih vještina.