latinica  ћирилица
17/07/2019 |  12:01 | Autor: SRNA

Podrška za rekonstrukciju četiri psihijatrijske ustanove

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Banjaluci sa novoimenovanim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nedera o budućoj saradnji i tehničkoj podršci u projektima rekonstrukcije, izgradnje i opremanja četiri psihijatrijske ustanove u Srpskoj.
UNDP i ministarstvo zdravlja - Foto: RTRS
UNDP i ministarstvo zdravljaFoto: RTRS

Riječ je o javnim zdravstvenim ustanovama - Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac, Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, javnoj ustanovi Dom za lica sa invaliditetom Višegrad i Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Cilj podrške je građevinska rekonstrukcija i sanacija objekata ili izgradnja novih objekata za potrebe ustanova, kao i unutrašnje opremanje i nabavka neophodne medicinske opreme, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Šeranić je izrazio nadu da će biti uspješno završene sve procedure obezbjeđivanja novca i da će do sredine iduće godine početi radovi u ovim ustanovama.

On je Nederu informisao i o tome da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske priprema novi zakon i strategiju u oblasti mentalnog zdravlja.

Šeranić je zahvalio UNDP-u za saradnju i uspješne projekte i izrazio očekivanje da će i naredni projekti biti u službi unapređivanja sistema zdravstvene zaštite.