latinica  ћирилица
17/07/2019 |  12:42 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Klub poslanika PDP-a će podržati Dodikovu izjavu o vitalnom interesu Srpske

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo rekao je danas za RTRS da će ovaj Klub podržati izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o pokretanju vitalnog interesa Srpske o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.
Perica Bundalo - Foto: RTRS
Perica BundaloFoto: RTRS

- Mi ćemo kao partija podržati ovu Dodikovu inicijativu i prijedlog. Mislim da na pitanju vitalnog interesa Srpske, treba da zanemarimo naše dnevno-političke razlike - rekao je on. 

Predsjedništvo BiH usvojilo je na jučerašnjoj sjednici sa dva glasa za i jednim protiv zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac. Za zaključak su glasali Komšić i DŽaferović, a protiv je glasao Dodik.

Dodik je najavio pokretanje pitanja vitalnog nacionalnog interesa u skladu sa rokovima propisanim Ustavom i Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH.

U Banjaluci će sutra biti održana posebna sjednica Narodna skupštine Republike Srpske na kojoj će se poslanici izjasniti o potvrđivanju izjave Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac.