latinica  ћирилица
17/07/2019 |  14:48 | Autor: SRNA

Kuzmanović: Preglasavanje Srba neukusno i neprihvatljivo

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je Srni da je preglasavanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika neukusno i neprihvatljivo.
Rajko Kuzmanović - Foto: RTRS
Rajko KuzmanovićFoto: RTRS

- Posebno je zanimljivo da u ovom slučaju hrvatski član Predsjedništva BiH glasa za odluku koja je uperena protiv zajedničkog projekta BiH i Hrvatske kao što je most na Savi kod Gradiške. To se može desiti samo Željku Komšiću koji ne zna kuda se kreće i kako se ponaša - istakao je Kuzmanović.

On je dodao da je Dodik u pravu, te da je uvjeren da će Narodna skupština Republike Srpske podržati njegov stav.

- Vjerujem da će se već jednom opametiti i shvatiti da preglasavanje ne vodi ničemu dobrom. Preglasavanje znači negiranje prava koja su data članovima Predsjedništva BiH i entitetima. Zbog toga pozdravljam Dodikov stav da Narodna skupština o ovom pitanju da svoj glas - rekao je Kuzmanović.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić preglasali su juče na sjednici Predsjedništva srpskog člana Milorada Dodika usvojivši sa dva glasa za i jednim protiv zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, nakon čega je Dodik najavio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog entitetskog interesa.

Narodna skupština Republike Srpske sutra će se na posebnoj sjednici izjasniti o potvrđivanju izjave Dodika da je po vitalne interese Srpske veoma štetan zaključak o zvaničnom stavu BiH u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna-Pelješac, posebno imajući u vidu da je poslije nekoliko godina ugovorena izgradnja mosta na Savi u Gradišci.