latinica  ћирилица
17/07/2019 |  20:28 | Autor: TANЈUG

Šef kabineta: Merkel je dobro, namjerava da odsluži cijeli mandat

Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i namjerava da odsluži cijeli mandat izjavio je Rojtersu šef njene kancelarije Helge Braun.
Angela Merkel (Foto: Kay Nietfeld) -
Angela Merkel (Foto: Kay Nietfeld)

Merkel koja je napunila 65 godina, imala je posljednjih nedjelja nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama, što je pokrenulo spekulacije o njenom zdravstvenom stanju, dok ona insistira na tome da je "dobro".

Braun je rekao da je kancelarka dobrog zdravlja i da je sposobna da odradi mandat, do saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar 2021. godine.

U javnosti se četvrti mandata Angele Merkel dovodi u pitanje zbog njenih napada drhtavice i mnogi se pitaju da li će se socijaldemokrate povući iz vladajuće koalicije, koju mnogi članovi te lijevo orijentisane stranke žele da napuste.

Braun ipak očekuje da će socijlademokrate ostati u koaliciji sa konzervativnim blokom Angele Merkel, Hrišćansko-demokratskom unijom.

On je rekao da ne vejruje da će Socijaldemokrtaska partija okrenuti leđa u trenutku kada njemačka vlada mora da se pozabavi Bregzitom i da pomogne oblikovanju evropske budućnosti kada naredne godine preuzme predsjedavanje Evropskom unijom.