latinica  ћирилица
18/07/2019 |  08:53 | Autor: Nezavisne

Odbačena Čolićeva žalba, ostaje iza brave

Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je žalbu odbrane Marka Čolića (32), a koja se odnosi na produženje pritvora, tako da banjalučki bokser ostaje iza brave, nakon što je u petak osuđen na četiri godine robije za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info
Presuda Marku Čoliću - Foto: RTRS
Presuda Marku ČolićuFoto: RTRS

Potvrdio je to izvor Nezavisnih, a ovo rješenje Vrhovnog suda Republike Srpske juče je dostavljeno Okružnom sudu u Banjaluci, koji je Čoliću produžio pritvor prije nekoliko dana.

Gordan Јovišević, Čolićev advokat, potvrdio za Nezavisne juče da je uložio žalbu na sudsku odluku kojom je Čoliću produžen pritvor.

Presudu Čoliću u petak je izreklo Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci, na čelu sa sudijom Branimirom Јukićem, a koji je, obrazlažući ovu odluku, rekao, između ostalog, da je na prepoznavanju Kovačević prepoznao Čolića.

Osim toga, kako je sudija dodao, na palici kojom je Kovačević pretučen, tokom vještačenja je pronađen DNK optuženog Čolića.

- Četiri godine zatvora je odgovarajuća kazna - rekao je Јukić, te dodao da se Čoliću produžava pritvor, a koji može trajati najduže devet mjeseci od izricanja presude.

Čolić je proglašen krivim po optužbama da je 26. avgusta 2018. godine, oko 20.40 časova, Kovačevića pretukao zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa. Za Dukićem je, podsjetimo, raspisana međunarodna potjernica.