latinica  ћирилица
18/07/2019 |  11:48 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

Elektroprivreda Srpske donirala 6.000 KM za Dnevni centar "Podrži me"

Sa 6.000 KM veliki projekat i humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici podržala i Elektroprivreda Republike Srpske, saopštio je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji.
Elektroprivreda Republike Srpske - Foto: RTRS
Elektroprivreda Republike SrpskeFoto: RTRS

Do sada je donacijama humanost iskazalo 19 lokalnih zajednica, nekoliko preduzeća i više građana Republike Srpske.
Za projekat ukupne vrednosti izgradnje bez opremanja potrebno je oko 280.000 evra očekujemo obećanu pomoć vlade Republike Srpske i Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije.

Do sada je humanošću Republike Srpske prikupljnjno više od 85.000 evra, nešto manje od trećine vrednosti projekta. Ubrzo očekujemo građevinsku dozvolu i praktični početak radova, a cilj je da do kraja godine objekat od 631 m2 stavimo pod krov, navodi se u saopštenju.

Uz Telekom Srbije d.o.o Kosovska Mitrovica koji je donirao 5.000 evra, pomoć za izgradnju ovog važnog objekta čvrsto je obećalo i nekoliko građevinskih preduzeća sa Kosova i Metohije.

Dnevni Centar "Podrži me" biće je prvi ovakav dnevni centar na KiM namijenjen isključivo za svu djecu i mlade ometene u razvoju iz Udruženja roditelja "Pordži me" koja broji 139 svojih članova takve djece i maladih na sjeveru Kosova i Metohije.

Hvala svima koji imaju razumjevanja, koji su stali čvrsto iza nas i našeg humanog projekta. Hvala svima koji su nas podržali i koji će podržati da sa ovim projektom obradujemo najugroženiju kategoriju djece, mladih i njihovih porodica na Kosovu i Metohiji, saopštio je Odbor.

"Humanitarnu akciju smo produžili do kraja godine i svi koji žele donaciju mogu uplatiti na žiro račun našeg Odbora: 5551000034196445", rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i zahvalio svima koji su do sada podržali ovu akciju.