latinica  ћирилица
18/07/2019 |  12:38 ⇒ 12:39 | Autor: srpskainfo.com

Čeprkalo: Predsjednica velikodušno izašla u susret, pokrićemo troškove najvažnijih priprema

Mladi plivač iz Banjaluke Mihajlo Čeprkalo trenutno se nalazi na Svjetskom prvenstvu u Јužnoj Koreji, a obradovala ga je vijest da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odobrila 20.000 KM kao podršku za učešće na pomenutom prvenstvu, ali i za pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.
Mihajlo Čeprkalo (Foto:blmojgrad.com) -
Mihajlo Čeprkalo (Foto:blmojgrad.com)

Čeprkalo je već učestvovao na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, ali bez adekvatne pomoći institucija vrlo je ispuniti teške norme.

- Ova podrška nam jako puno znači! Predsjednica nam je velikodušno izašla u susret i njena podrška će nam stvarno jako puno značiti jer će nam pokriti troškove najvažnijih priprema u ovoj godini. Podrška nije kasno stigla jer mi imamo plan od avgusta i novi ciklus ćemo probati odraditi što kvalitetnije možemo. Uz podršku gradonačelnika Igora Radojičića i podršku predsjednice Željke Cvijanović sigurno ćemo imati ono sto nam je potrebno - poručio je Čeprkalo za Srpskainfo iz Јužne Koreje.

Čeprkalo je višestruki rekorder Republike Srpske i BiH, a na Balkanijadi 2017. osvojio je zlatnu medalju. Mladi plivač je nedavno izazvao buru objavom na društvenim mrežama u kojoj je izrazio razočaranje podrškom Ministarstva omladine porodice i sporta Republike Srpske jer je od njih dobio "samo" 5.000 KM. Iz ministarstva su uzvratili da pružaju podršku Čeprkalu i da je u proteklih šest godina dobio ukupno 25.000 KM.

Ipak, to sve je pokrenulo stvari sa mrtve tačke i mnogi su reagovali, tako da je Čeprkalo dobio pomoć koja mu je neophodna.

- Potrudiću se da opravdam ukazano povjerenje! Јoš jednom se zahvaljujem, jer poslije svega sada možemo na miru da planiramo dalje - dodao je Čeprkalo.