latinica  ћирилица
18/07/2019 |  13:28 | Autor: Nezavisne

Sud potvrdio imenovanje Umičevića na mjesto predsjednika RSRS

Okružni sud u Banjaluci, odlukom od 5. jula 2019. godine, izdao je rješenje kojim se odbijaju kao neosnovane žalbe Rukometnog saveza Republike Srpske čiji je ranije predsjednik bio Zdravko Miličević te Regionalnog saveza Banjaluka kojeg je vodio Željko Јošić (u međuvremenu ovaj savez je suspendovan), saopšteno je iz Rukometnog saveza Republike Srpske.
Marinko Umičević (foto:blmojgrad.com) -
Marinko Umičević (foto:blmojgrad.com)

U saopštenju stoji da je "isti sud potvrdio imenovanje Marinka Umičevića na funkciju predsjednika Upravnog odbora RS koji je povjerenje dobio na legalno održanoj Skupštini Rukometnog saveza Republike Srpske 16. juna 2018.

- Kada je u pitanju Izborna Skupština koja je održana 16.06.2018. godine u Doboju, ovaj sud nalazi da je ista sazvana i održana u skladu sa odredbom člana 21, stav 3 i 4 Statua RSRS, pa su i odluke koje su donijete na ovoj Skupštini validne i zakonite i predstavljaju osnova da se zahtjeva upis promjene predsjednika Upravnog odbora RSRS, koji je istovremeno i lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje RSRS, u smislu člana 6 Statuta. Iz sadržaja zapisnika sa održane sjednice proizilazi da je Skupština, kao najviši statutarni organ Saveza, prvenstveno izabrala verifikacionu komisiju koju su činila tri člana, a koja je podnijela izvještaj Skupštini vezano za broj prisutnih delegata (prisutno 35 od ukupno 53 člana). Samim time su ispunjeni uslovi iz člana 21, stav 4, Statuta u smislu da je Skupština mogla punovažno da donosi odluke, jer je njenom zasjedanju bila prisutna natpolovična većina njenih članova - stoji između ostalog u rješenju banjalučkog Okružnog suda, a kojeg je potpisala predsjednik vijeća Aida Ajdar.

Okružni sud je ovim rješenjem defnitivno iz evidencije izbrisan Zdravko Milićević, a da Marinko Umičević, može biti upisan kao ovlašteno lice za zastupanje i predstavljanje Rukometnog saveza Republike Srpske.

- Pozdravljam rješenje koje donio Okružni sud u Banjaluci i nijednog trenutka nisam ni sumnjao da će donijeti drugačiju odluku, već u korist sadašnjeg Upravnog odbora i mene kao predsjednika. Moram istaći da smo mi cijelo vrijeme radili, da nismo čekali konačnu presudu Suda, a uradili smo mnogo toga u minulih godinu dana. Uspješno smo sproveli sve aktivnosti, od takmičenja u Prvim i Drugim ligama, završnice Kupa Srpske i takmičenja mlađih selekcija, kao i do sređivanja naših prostorija. Јoš jednom se zahvaljujem nadležnom sudskom organu, ali i svim mojim saradnicima koji su ušli u Upravni odbor kako bismo ovaj sport i naš Savez podigli na još veći nivo - istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.