latinica  ћирилица
18/07/2019 |  14:38 ⇒ 14:39 | Autor: Mondo

"Orlovi" krenuli bez Јokića, Đorđević neće o Kaliniću!

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se na početku priprema za Kinu.
Reprezentacija Srbije (foto:Mondo/Goran Sivački) -
Reprezentacija Srbije (foto:Mondo/Goran Sivački)

- Mislim da nikad nismo bili u ovom sastavu. Svi NBA igrači su tu, osim Nikole Јokića - rekao je selektor Aleksandar Đorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević okupio je u četvrtak u beogradskom hotelu Kraun Plaza igrače na koje će računati od prvog dana priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 14. septembar).

U 13.30 časova, šef struke "orlova" izašao je prvi put pred javnost od skraćenja spiska i govorio o svojoj selekciji, iz koje su iznenadno izostali Nemanja Nedović i Nikola Kalinić, dugogodišnji članovi "A" reprezentacije.

Na pitanje o izostanku Kalinića nije hteo da obrazlaže svoju odluku.

- Na meni je težina tog zadatka da donesem neke odluke. Kada pogledam ovu ekipu ovde, mislim da smo izuzetno spremni, popunjeni na svim pozicijama, da su mnogi igrači napravili iskorak u karijerama i zato su pozvani. Volim da pričam o onima koji su tu. Bila je to teška odluka, svi koji su bili i na jednom spisku dok sam ja selektor dio su ove grupe momaka i u svakoj sljdećoj akciji moraju da budu spremni da odgovore na poziv. Ovakva je bila moja odluka, u skladu sa mojom vizijom ekipe i protivnika protiv kojih ćemo igrati - izjavio je selektor.

Kraj njega, tokom konferencije su sedeli kapiten Miloš Teodosić, zamjenik kapitena Milan Mačvan, kao i svi okupljeni igrači, među kojima nije bio samo Nikola Јokić. On će se u skladu sa NBA pravilima priključiti ekipi 2. avgusta.

U danima pred okupljanje, Đorđević je bio prinuđen da promjeni svoj plan, jer je centar Ognjen Kuzmić doživio tešku saobraćajnu nesreću u nedelju ujutru u Banjaluci i tokom četvrtka se očekuje njegovo buđenje iz kome.

Zbog takve situacije, selektor je na pripreme pozvao Nikolu Јovanovića, centra Crvene zvezde koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u italijanskom Trentu.

Promena u stručnom štabu, NBA stručnjak stigao

Umesto dugogodišnjeg Đorđevićevog saradnika, Milana Minića, u ovoj akciji reprezentacije jedan od pomoćnika biće Darko Rajaković, koji trenutno radi u Finiks Sansima.