latinica  ћирилица
19/07/2019 |  07:44 | Autor: Večernje novosti

Skandalozna Mirna Nikčević vraćena u Crnu Goru

Mirna Nikčević, donedavno prva savjetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju, nakon skandaloznih poruka na svom fejsbuk-profilu.
Mirna Nikčević (Foto: mirna.nikcevic) - Foto: Facebook
Mirna Nikčević (Foto: mirna.nikcevic)Foto: Facebook

Mirna Nikčević, donedavno prva savjetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju, nakon skandaloznih poruka na svom fejsbuk-profilu u kojima se na najpogrdniji način obraćala srpskom narodu u Crnoj Gori i SPC.

Budimir Aleksić, poslanik DF, postavio je u Skupštini Crne Gore pitanje Ministarstvu inostranih poslova da li zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima CG pohađaju kurseve i seminare na kojima su predavači i pripadnici nekih hrvatskih desničarskih organizacija?

- Zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima mogu prisustvovati skupu na kojem govore i predstavnici desničarskih organizacija, ukoliko se ocijeni da je to potrebno - kazao je Zoran Јanković, iz resornog ministarstva.

Uslijedila je reakcija Aleksića, koji je izjavio da su hrvatski desničari "regrutovali" Mirnu da poželi da primijeni isti recept koji su sprovele ustaše u NDH, konkretno u crkvi u Glini avgusta 1941. kada su spalili 1.400 Srba, porušili hram na čijim temeljima je nakon zločinačke "Oluje" podignut Hrvatski dom kulture!

- Stav Mirne Nikčević da srpske crkve i u njima Srbe treba spaljivati prepisani je program iz NDH - kategorično tvrdi Aleksić. - Ona se nije odrekla ovakve izjave. Јeste uslijedila osuda MVP, ali ona i dalje stoji tvrdo na tom stanovištu i glasno poručuje: "Јa imam Milovu podršku. Samo nek nam je on živ i zdrav."

I ovakvi umovi idu u crnogorsku diplomatiju.