latinica  ћирилица
19/07/2019 |  11:17 | Autor: SRNA

Sindikat šumarstva: Povećanje plata put ka zadržavanju radne snage

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske pohvalio je odluku vlasnika i menadžmenta Drvne industrije Standard iz Prnjavora o povećanju plate za 300 radnika u ovom preduzeću, navodeći da taj primjer treba da slijede i ostali poslodavci u Srpskoj da bi zadržali radnu snagu i uticali na sprečavanje odlaska stanovništva iz Srpske.
Oblovina - Foto: ilustracija
OblovinaFoto: ilustracija

Iz ovog sindikata je saopšteno da je odluka o povećanju plata za radnike Standarda rezultat dogovora sindikata, vlasnika i menadžmenta preduzeća.

- Na osnovu pomenute odluke minimalna plata polukvalifikovanog radnika u preduzeću Standard, bez toplog obroka i prevoza, iznosiće 500 KM, kvalifikovanog radnika 600 KM, visokokvalifikovanog 700 KM, a visokokvalifikovani radnici na odgovornim radnim mjestima mjesečno će zarađivati 1.000 KM - navedeno je u saopštenju.

U Sindikatu šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske navode da su predložili niz aktivnosti za povećanje plata i poboljšanje životnog standarda zaposlenih u ovoj industrijskoj djelatnosti da bi bio ublažen trend odlaska kvalifikovane i radno sposobne radne snage iz Srpske.

- Pozitivan primjer vlasnika i menadžmenta Standarda treba da slijede i ostali poslodavci u Srpskoj, jer je povećanje plata radnicima najsigurniji put za povećanje profita i produktivnosti rada u svakom preduzeću - istakli su u Sindikatu.