latinica  ћирилица
19/07/2019 |  12:07 | Autor: Večernje novosti

Manjifiko komponovao muziku za drugu sezonu "Senki nad Balkanom" (VIDEO)

Produkcija "Јunajted midija" objavila je u četvrtak pjesmu "Barjak", koju ćemo čuti na jesen u jednoj od novih epizoda druge sezone serije "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića.
Robert Pešut Manjifiko (Foto: Blic/Dejan Živančević) -
Robert Pešut Manjifiko (Foto: Blic/Dejan Živančević)

Muziku za drugu sezonu komponovao je Robert Pešut Manjifiko, a pjesmu "Barjak", koja odslikava istorijske okolnosti u Evropi sredinom tridesetih godina prošlog vijeka, izvodi slovenačka grupa "Sestre".

Inače, "Sestre" su Tomaž, Damjan i Srečko, tri transvestita koji su Sloveniju predstavljali na "Evrosongu" 2002. u Talinu (i završili na 13. mjestu).

Manjifiko je bio i autor originalne muzike prve sezone "Senki nad Balkanom". Kao jedan od hitova tada se izdvojila numera "Divna", koju su izvodili Ognjan Radivojević i Nikola Pejaković.

Manjifiko i Bjelogrlić uspešnu saradnju počeli su još 2010, zbog muzike za film i seriju "Montevideo, Bog te video". Tada je Manjifikova pjesma "Pukni zoro" svjetlosnom brzinom "ušla u narod" i postala neizostavni dio raznih slavlja. Mnogi smatraju da je "Pukni zoro" tradicionalna srpska pjesma još iz Prvog svjetskog rata, a Manjifiko ju je posvetio dedi po ocu, srpskom vojniku koji se borio na Solunskom frontu.

- Bjela je tražio da bude novo, a da, opet, bude staro - ispričao je Manjifiko o "Pukni zoro". - Kasnije su kružile legende o tome ko je pjesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika, ali nije, napisao sam je ja. Mnogi u to nisu mogli da povjeruju, čak sam i svoju majku jedva ubijedio da sam ja autor "Pukni zoro".