latinica  ћирилица
19/07/2019 |  12:23 | Autor: TANЈUG

Štrahe ponovo na Ibici

Putnici aviona za Ibicu u Beču bili su zatečeni kada su nedavno ugledali Hajnc-Kristijana Štrahea, koji se sa suprugom i djecom odlučio da odmor provede upravo na tom ostrvu što ne bi bilo nimalo čudno da nije bilo afere “Ibica“ koja je uništila njegovu političku karijeru.
Hajnc Kristijan Štrahe - Foto: RTRS
Hajnc Kristijan ŠtraheFoto: RTRS

Naime, prije dvije godine Štrahe je na Ibici, tokom ljetovanja, imao susret sa navodnom nećakom jednog ruskog milijardera, kojoj je nudio državne poslove za finansijsku podršku njegovoj Slobodarskoj partiji (FPO) uz zaobilaženje finansijskih kontrolnih vlasti.

Te večeri pripremljena mu je, kako se ispostavilo, klopka, jer je čitav razgovor, svih sedam sati, sniman video kamerama, a snimci pušteni u javnost pred izbore za Evropski parlament u maju ove godine.

Zbog svojih izjava, iako se to sve dogodilo prije dvije godine, Štrahe je odmah podnio ostavku na mjesto vicekancelara, ali i lidera FPO.

Nakon takvog događaja nekome bi samo pominjanje Ibice pobudilo negativna osjećanja, ali očigledno ne i Štraheu, konstatuju mediji u Austriji.

Inače, Štrahe je od mladih dana stalno odmor provodio na tom ostrvu.

Štrahe je nedjeljama odbijao da medijima kaže gdje će ovog ljeta odmarati, ali je u šali govorio samo da je “Ibica za porodični odmor uvijek za preporuku“.

Sada je i zvanično potvrdio da je sa porodicom, kao što je činio posljednjih 17 godina, na odmoru na Ibici.