latinica  ћирилица
19/07/2019 |  20:55 ⇒ 20:55 | Autor: RTS

Tači: Za ostavku sam saznao iz medija

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju i njegovom savjetniku saznao iz medija, navodeći da će naredne poteze definisati u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači (Foto:AP/Photo) -
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači (Foto:AP/Photo)

- Sa žaljenjem sam primio vijest da je Specijalni sud na razgovor pozvao mog savjetnika i bivšeg šefa glavnog štaba OVK Bislima Zurapija i nekadašnjeg komandanta zone Dikađin Ramuša Haradinaja, kao i još neke bivše oficire OVK - rekao je Tači.

Tači je rekao i da je za odluku Ramuša Haradinaja da podnese ostavku na mjesto premijera saznao iz medija.

Kaže i da žali zbog Haradinajeve odluke, ali i da će naredne poteze definisati u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima.

- Vjerujem u čistotu borbe koju je vodila OVK i u visoke moralne standarde boraca za slobodu. Niko ne može narušiti vrijednost naše slobode i rata koji je vodila OVK - zaključio je Tači.

Kako je najavljeno u Prištini, Tači će se uskoro sastati sa liderima političkih stranaka nakon čega će odlučiti da li će imenovati novog mandatara za sastav vlade ili će raspisati prijevremene izbore.