latinica  ћирилица
20/07/2019 |  16:50 | Autor: SRNA

Đokić: SDA treba da preispita svoj stav

Lider Socijalističke partije Petar Đokić smatra da SDA treba da preispita svoj stav u vezi sa formiranjem Savjeta ministara BiH i doprinose njegovom ubrzanom formiranju da bi na taj način i Parlamentarna skupština BiH bila stavljena u funkciju.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je istakao da je na SDA da promijeni svoju politiku, a ne na SNSD-u, socijalistima niti DNS-u, koji su dio parlamentarne strukture koja je sada u ime Republike Srpske spremna da preuzme ulogu u Savjetu ministara BiH.

- SDA mora da preispita svoj stav u vezi sa formiranjem Savjeta ministara i da da svoj doprinos, a može, da se ubrzano formira Savjet ministara i da na taj način bude stavljena u funkciju i Parlamentarna skupština i oba njena doma da rade svoj posao - rekao je Đokić novinarima u Milićima.

Prema njegovim riječima, SDA koristi ovu poziciju da bi se iz krajnje iracionalnih razloga svetila za nešto što je bilo u prošlosti, "kada eventualno nije bilo lako moguće formirati Savjet ministara u vrijeme kada je isticao mandat Nikoli Špiriću".

- Imam osjećaj da se SDA stalno nekom politikom revanšizma odnosi prema svojoj društveno političkoj ulozi - smatra Đokić.