latinica  ћирилица
20/07/2019 |  20:15 ⇒ 20:21 | Autor: SRNA

Višegrad: Pobjednica u skokovima sa ćuprije Lana Marković

Lana Marković iz Beograda bila je najuspješnija na 12. turističkoj manifestaciji Skokovi sa višegradske ćuprije, koja je danas održana u Višegradu.

Drugo mjesto pripalo je Aleksandru Aleksiću iz Užica, a treće Marku Pavloviću iz Kragujevca.

Pobjednica Lana Marković je student Šumarskog fakulteta u Beogradu, a ovo joj je drugo učešće na skokovima sa višegradske ćuprije, a 2016. godine osvojila je drugo mjesto.

- Zadovoljna sam današnjim nastupom i nadam se da ćemo kroz par godina imati i skokove sa rotacijima i koeficijentima - istakla je Markovićeva.

Drugoplasirani Aleksandar Aleksić iz Užica istakao je da 10. put učestvuje na ovoj manifestaciji, ali ovo je prvi put da osvaja medalju u Višegradu.

- Konkurencija je bila jaka, a raduje me da smo skakali pred brojnom publikom - rekao je Aleksić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je cilj ove manifestacije promocija rijeke Drine i ćuprije kao spomenika svjetske kulturne baštine.

Ona je istakla da je opština Višegrad kao pokrovitelj obezbijedila vrijedne nagrade, a uz pomoć hidroelektrana iz Višegrada i Bajine Bašte omogućen je optimalan nivo rijeke Drine.

Za bezbjednost su bili zaduženi ronioci iz Foče, a Dom zdravlja iz Višegrada omogućio je pregled svih takmičara.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ovo još jedna u nizu manifestacija koje upotpunjuje turističku ponudu Višegrada.

- Prepoznali smo da je turizam jedna od grana privrede koja se iz godine u godinu u opštini Višegrad veoma razvija i doživljava ekspanziju, a naročito izgradnjom Andrićgrada, tako da ova i ostale manifestacije koje imamo u našoj opštini doprinose da Višegrad posjeti veliki broj turista - rekao je Đurević.

U skokovima sa višegradske ćuprije učestvovali su takmičari iz Srbije i BiH.