latinica  ћирилица
21/07/2019 |  14:16 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Ljeto na Vrbasu: Najljepšu lastu izveo Đorđe Gajić (FOTO)

Skokovima sa gradskog mosta otvorena je tradicionalna manifestacija Ljeto na Vrbasu.

Đorđe Gajić iz Banjaluke pobjednik u izvođenju jedinstvene "banjalučke laste".

Sedamnaest momaka iz Banjaluke i regiona. Sedamnaest vrbaskih lasti u prvoj seriji. Zatim 10 u drugoj, u kojoj su snage odmjerili samo najbolji. Prvi među njima, okitio se zlatnom medaljom i peharom. Đorđe Gajić, potvrdio je, tako, prošlogodišnji rezultat.

- Odbraniti titulu je velika stvar pogotovo u svom gradu, u sportu koji volim i kojim se bavim toliko godina - rekao je Gajić.

Nijanse su odlučile između trojice prvoplasiranih.

Đorđe Gajić (Foto: RTRS)

- Јa imam dvije najveće, sinove Matiju i Uroša, a dobro je da je sve prošlo dobro da se niko nije povrijedio - rekao je Danko Dangubić koji je osvojio drugo mjesto u skokovima.

Trećeplasirani Igor Arsenić istakao je da mi je ovo deseto učešće u skokovima, kao i da nije zadovoljan današnjim plasmanom.

Od kada je izgrađen gradski most 1936. godine počeli su skokovi u Vrbas, a 1955. godine profilisala se banjalučka ili vrbaska lasta, koju karakterišu drugačiji odraz, let i ulaz u vodu u odnosu na druge skokove. Sa 12 metara visine u vodu duboku 2 metra skaču samo najhrabriji, a nije im izostala ni podrška sa obale.

- Mogu samo da kažem da sam jako zadovoljna, jer je mnogo više posjetilaca nego prošle i prethodnih godina. Što i jeste cilj, da svake godine taj broj bude veći - navela je Irena Radojević direktorka Turističke organizacije Banjaluka.

Prije skokova u Vrbas ronioci i spasioci Ronilačkog kluba Buk predstavili su vještine i umijeće ronjenja, te pregledali, očistili dno Vrbasa i tokom skokova bili u rijeci, kako bi skakači bili bezbjedni.

Gajiću je kao pobjedniku uručen pehar i nagrada od 700 KM, a drugoplasirani takmičar je dobio medalju i novčanu nagradu od 500 KM, dok je trećeplasiranom takmičaru ide medalj i 300 KM.