latinica  ћирилица
21/07/2019 |  19:09 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske u posjeti opštini Šipovo (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je ključeve novog kombi vozila za prevoz učenika i nastavnika Osnovne škole "Rade Marijanac", iz Strojica kod Šipova.

Položen kamen-temeljac za izgradnju sportskog kampa.

Položen je i kamen-temeljac za izgradnju sportskog kampa za borilačke sportove u mjestu Pljeva, a najavljena su i nova ulaganja u opštinu Šipovo.

Školu u Strojicama i njena dva područna odjeljenja pohađa 62 učenika. Veliki broj njih, kao i njihovih nastavnika, svakodnevno putuje do škole. Zbog toga je obezbjeđenje kvalitetnog prevoza izuzetno važno, kako bi se nastava nesmetano odvijala.

Foto: RTRS

- Mi smo škola na točkovima, jer je malo djece u blizini škole u Strojicama. Zato je važan prevoz, koji je naš gorući problem. Ovom prilikom zahvaljujem predsjedniku i načelniku opštine što rješavaju za nas važna pitanja - rekao je Mirko Piljić direktor OŠ "Rade Marijanac".

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je cilj da djeca bezbjedno stignu do škole, a roditelji da manje brinu.

Nakon uručenja donacije, predsjednica Cvijanović je, sa načelnikom opštine Šipovo, Milanom Kovačem, položila i kamen-temeljac za izgradnju sportskog kampa "Stevan Marković", u mjestu Pljeva.

Foto: SRNA

U njegovu izgradnju, u prvoj fazi, biće uloženo 200.000 maraka, obezbijeđenih donacijom Vlade Srbije. Plan je da u narednim fazama budu izgrađeni dodatni sadržaji i da ovo bude jedan od najboljih kampova za pripreme i takmičenja džudista u BiH.

- Tu će biti i rafting klub. Takav kamp, u kome će se vježbati i džudo, ne postoji na ovim područjima. Cilj je da u narednom peridou razvijemo smještajne kapacitete kampa, a kamp nosi ime Stevana Markovića, istaknutog sportiste, džudiste i policajca koji je stradao u proteklom ratu - rekao je Milan Kovač načelnik opštine Šipovo.

Foto: RTRS

Predsjednica Cvijanović podsjetila je da je u opštinu Šipovo do sada uloženo oko 35 miliona maraka, a samo prošle godine 650 hiljada u lokalnu putnu infrastrukturu. Dodaje da je početak izgradnje sportskog kampa nastavak realizacije projekata republičke vlasti i lokalnih zajednica.

- Institucije Srpske će podržati dalji razvoj kampa, jer je cilj da zaživi i bude na dobrobit sportistima - poručila je predsjednica Srpske.

Polaganju kamen- temeljca prisustvovao je veliki broj mještana Šipova i okoline, a kamp će nositi naziv po Stevanu Markoviću, džudisti i pripadniku policije , koji je poginuo u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Tokom posjete Šipovu, predsjednica je pozdravila i raftere, koji su učestvovali u "Plivskoj regati" , u okviru Dana Šipova.