latinica  ћирилица
22/07/2019 |  12:42 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Banjaluka: U septembru gradnja nove saobraćajnice

Gradska uprava Banjaluka danas je raspisala tender za izgradnju novog puta koji će povezivati naselja Lauš i Paprikovac, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila više od dva miliona KM.
Banjaluka (foto:banjaluka.rs.ba) -
Banjaluka (foto:banjaluka.rs.ba)

Već u septembru mogla bi početi izgradnja saobraćajnice preko nekadašnjeg voćnjaka, koja bi trebalo da smanji gužve u ovom dijelu grada, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je rekao da će ovo biti jedan od najznačajnijih projekata iz oblasti saobraćaja za koji je Vlada Srpske obezbijedila više od dva miliona KM.

- Ukoliko ne bude problema tokom javne nabavke, radovi bi mogli početi već u septembru -  kaže Sandić.

Sandić je naveo da je projektom predviđena izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će spojiti Sansku ulicu u naselju Lauš, od Crkve preko "Ekonomije" do Ulice Јovana Raškovića u naselju Paprikovac, gdje se pravi nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

On je istakao da se izgradnjom ove saobraćajnice očekuje rasterećenje Karađorđeve ulice, ali i mnogo bolja veza između naselja Lauš, Paprikovac i Petrićevac, koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma.

- Vezom Lauša i Paprikovca, te dalje preko Lovćenske ulice, vrlo brzo će moći da se dođe do Petrićevca i dalje do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod `Centruma` - naveo je Sandić.

U okviru gradnje ove saobraćajnice, biće pripremljena i kompletna infrastruktura za buduće naselje, odnosno fekalna i kišna kanalizacija, te vodovod i rasvjeta.