latinica  ћирилица
22/07/2019 |  14:44 | Autor: SRNA

Od sutra do petka u centru Banjaluke obustava saobraćaja

U centru Banjaluke će od sutra do petka, 26. jula, biti obustavljen saobraćaj zbog priprema i održavanja koncerta proslavljenih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje na platou ispred Banskog dvora, a povodom završetka obnove ove kulturne ustanove.
Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića - Foto: RTRS
Ulica Kralja Petra Prvog KarađorđevićaFoto: RTRS

Iz Gradske uprave navode da će od sutra od 7.00 časova do petka, 26. jula, do 18.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać.

Koncert, koji je poklon građanima, organizuju grad i "Fondacija Banjaluka 2024" povodom završetka obnove Banskog dvora i predaje aplikacije Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Početak koncerta najavljen je za 21.00 čas.

Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete i koncertom svjetski priznatih muzičara biće ozvaničen zavšetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora, u okviru najveće sanacije ovog zdanja unazad nekoliko decenija.

Sredstvima Vlade Republike Srpske i grada Banjaluke je u obnovu Banskog dvora, uključujući i rekonstrukciju krova, uloženo više od tri miliona KM.