latinica  ћирилица
22/07/2019 |  15:35 ⇒ 19:47 | Autor: Nezavisne

Bivšim specijalcima i Bandi 40 godina za pljačku 617.000 KM

Trojica nekadašnjih specijalaca i civil Olega Banda (35), koji im je, po optužnici, bio saučesnik, osuđeni su na ukupno 40 godina robije za pljačku na autoputu Banjaluka-Gradiška, tokom koje je ukradeno oko 617.000 KM.
Presuđeno bivšim specijalcima za pljačku na auto-putu u Klašnicama - Foto: nezavisne novine
Presuđeno bivšim specijalcima za pljačku na auto-putu u KlašnicamaFoto: nezavisne novine

Ovu presudu im je danas, po treći put, nakon što su dvije prethodne ukinute, izrekao Okružni sud u Banjaluci., saznaju Nezavisne novine.

Banda je osuđen na osam i po godina, a bivši pripadnik MUP-a Vladan Malić (37) na 10,5 godina, koliko su dobile i njegove kolege Goran Paraš (31) i Aleksandar Popović (33).

Bivšim specijalcima i Bandi je u Okružnom sudu u Banjaluci suđeno po treći put. U prvom postupku, Malić, Popović i Paraš osuđeni su na po 11 godina, a Banda na devet, ali je Vrhovni sud Republike Srpske tu presudu ukinuo.

U obnovljenom postupku četvorici optuženih izrečene su za po pola godine blaže kazne. I taj postupak je pao u vodu u septembru 2018. godine.

Pljačka je izvedena u septembru 2015. godine, usred dana, kada su napadači zapucali iz oružja na autoputu, kojim su se kretala i druga vozila. Napadnuta je kolona koja je novac iz banjalučke Unikredit banke vozila u Zagreb.