latinica  ћирилица
22/07/2019 |  15:57 ⇒ 22:58 | Autor: RTRS

Galens invest i Pavgord dokapitalizovali Pavlović banku

Galens invest, jedna od vodećih "ril estejt" kompanija iz Srbije, koja se bavi izgradnjom stambenih, poslovnih i turističkih objekata, izvršila je dokapitalizaciju Pavlović banke, zajedno sa kompanijom Pavgord iz Republike Srpske čime su postali vlasnici 40 odsto akcija ove banke.
Pavlović banka - Foto: RTRS
Pavlović bankaFoto: RTRS

Takođe, uz ovaj projekat završena je kupovina hotela na Јahorini gde je na 40.000 kvadratnih metara planirana gradnja luksuznog planinski resorta koji će se sastojati od hotelskog i apartmanskog dijela, čime kompanija Galens invest želi da svoje dugogodišnje uspješno poslovanje proširi na tržište Republike Srpske.

Pored dugogodišnje želje za investiranjem na tržište Republike Srpske, koju ostvaruje kroz kupovinu Pavlović banke i kupovinom hotela Јahorina sa zemljištem, uz strateško poslovno partnerstvo sa kompanijom Pavgord, planira da investira više od 50 miliona evra u narednom periodu u Republiku Srpsku.

U ovom trenutku, kompanija Galens invest ima u realizaciji preko 200 miliona evra investicija u projektima koje gradi u Novom Sadu, Beogradu u Zlatiboru, kao i planirane projekte koji su u fazi razvoja i projektovanja.