latinica  ћирилица
23/07/2019 |  07:49 ⇒ 24/07/2019 | 11:56 | Autor: RTRS

Danas o sanaciji kontaminiranog zemljišta u Incelu

U Banjaluci će biti održan drugi sastanak predstavnika institucija s ciljem definisanja mjera u vezi sa sanacijom kontaminiranog zemljišta u banjalučkoj Poslovnoj zoni Incel.
Nezakonito odlaganje otpada u krugu „Incela“ (Foto: banjaluka.rs) -
Nezakonito odlaganje otpada u krugu „Incela“ (Foto: banjaluka.rs)

Sastanku će prisustvovati predstavnici Gradske uprave Banjaluka, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, kao i Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Sastanku će prisustvovati i direktori Instituta za zaštitu i ekologiju, Instituta za javno zdravstvo Srpske, Poljoprivrednog instituta, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost i Poslovne zone Banjaluka, te predstavnici UNDP-a BiH.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da su u rješavanje problema zagađenja opasnim uljem piralenom u Poslovnoj zoni Incel u Banjaluci, angažovani svi akteri, od republičkih institucija do grada, ali da je potrebno da se uključe i vlasnici objekata u Incelu.