latinica  ћирилица
23/07/2019 |  14:46 ⇒ 14:48 | Autor: SRNA

SDS ostao bez odborničkog kluba u Čelincu

Odbornik SDS-a u Skupštini opštine Čelinac Goran Tubak izjavio je da je u ovoj lokalnoj zajednici došlo do nesvakidašnje situacije jer je predsjednik Opštinskog odbora ove stranke Dragan Kičić napustio odbornički klub čime je SDS prvi put ostao bez kluba u lokalnom parlamentu.
Čelinac (Foto:frontal.ba) -
Čelinac (Foto:frontal.ba)

Tubak je istakao da je Kičić iz samo njemu poznatih razloga odlučio da napusti Klub odbornika SDS-a.

- Klub odbornika SDS-a smo činili on, Darko Јanković i ja. Iako smo Јanković i ja prije godinu i po isključeni iz SDS-a, smatrali smo da trebamo da ostanemo u Klubu odbornika SDS-a da bismo zaštitili interese ljudi koji su glasali za nas na prošlim lokalnim izobrima. Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a je izašao i time uništio i razbio Klub odbornika SDS-a - rekao je Tubak Srni.

Prema njegovim riječima, SDS je po prvi put od kada postoje višestranački izbori ostao bez odborničkog kluba u Čelincu.

- To je nastavak loših poteza. Umjesto da idemo u pravcu pomirenja i razgovora, da bismo probali da zajedno pravimo neku priču i da nas bude više, oni idu na razbijanje. Nadam se da će novo rukovodstvo stranke prepoznati situaciju u Čelincu i da će povući poteze da bi se stvari razvijale u boljem pravcu - naglasio je Tubak.

SDS je u Čelincu na lokalnim izobrima održanim 2018. godine osvojio pet odborničkih mandata, ali je sada pao na dva, dok je za odbornički klub potreban jedan više.

- Zbog lošeg odnosa prema jednom odborniku on je otišao u DNS, a potom nas je napustio još jedan. Loši potezi tadašnjeg predsjednika SDS-a Vukote Govedarice su doveli do raspuštanja opštinskog odbora poslije čega smo Јanković i ja isključeni iz SDS-a. Mi smatramo da je to uradio nelegalno i bez razloga i mi nismo htjeli da idemo iz SDS-a. Јoš katastrofalniji potez je uslijedio sada jer novi predsjednik Opštinskog odbora napustio Klub odbornika. To mi je kao dugogodišnjem članu SDS-a potpuno nerazumno - istakao je Tubak.

SDS je u Čelincu opozicija, a vladajuću koaliciju predvodi SNSD.