latinica  ћирилица
23/07/2019 |  15:33 ⇒ 20:01 | Autor: SRNA

Brod: Uručeni ključevi za 19 povratničkih porodica

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Јuričević uručio je danas ključeve obnovljenih stambenih jedinica za 19 povratničkih porodica u Brodu, koje su obnovljene u okviru projekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a izgradnja je koštala ukupno 750.000 KM.
Dragan Јuričević uručio ključeve povratničkim porodicama u Brodu - Foto: SRNA
Dragan Јuričević uručio ključeve povratničkim porodicama u BroduFoto: SRNA

Јuričević je izrazio zadovoljstvo, zajedno sa porodicama kojima su obnovljene stambene jedinice, što im je nakon toliko godina riješeno pitanje krova nad glavom, kao osnovni uslov za povratak.

On je poručio da će Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i u narednom periodu pružati pomoć povratnicima iz budžetskih i donatorskih sredstava.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo što konačno mogu useliti u vlastite domove i svojim porodicama obezbijediti normalne uslove za život, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Vrijednost Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u koji su uključene Srbija, Crna Gora, Hrvatska i BiH iznosi 1,2 milijarde KM, od čega će za projekte u BiH biti iz dvojeno više od 200 miliona KM.

Sredstva za realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja obezbijedili su donatori, od kojih je najveći EU sa učešćem od 450 miliona KM, te SAD, Italija, Njemačka, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, kao i druge zemlje.

Podršku u realizaciji ovog projekta pružili su i UNHCR, OEBS i Razvojna banka Savjeta Evrope.