latinica  ћирилица
24/07/2019 |  13:38 ⇒ 14:13 | Autor: SRNA

Srbi ne treba da računaju na pravdu koju im drugi donosi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom saslušanja bivšeg komandanta zločinačke OVK Ramuša Haradinaja pred Specijalnim sudom u Hagu da Srbima do sada niko nije donio pravdu, te da ne očekuje da će se to dogoditi u budućnosti.
Aleksandar Vučić  (Foto:Tanjug / DIMITRIJE GOLL) -
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug / DIMITRIJE GOLL)

On je za RTS rekao da su na djelu dvostruki aršini i da niko ne može da odgovori na pitanje gdje su pravo i pravda.

- Kada se postavi pitanje - kako je moguće praviti drugu albansku državu u srcu Evrope, dobija se odgovor da oni imaju pravo na samoopredeljenje. Na pitanje zašto drugi nemaju to isto pravo, dobijemo odgovor – vi Srbi morate da razumete da je to protiv vas, ali ne može drugačije da bude - rekao je Vučić i dodao da je onda jasno da su pravda i pravo umrli.

On je ponovio da "srpska suza nije imala, niti će naći roditelja" i da Srbija mora da se izbori za bolju budućnost, ali tako da je ne ugrožava.

- Mi Srbi ne treba da računamo na pravo i pravdu koju će neko drugi da nam donosi i određuje. Mi treba da se izborimo za bolju, snažniju i jaču Srbiju, za našu bolju budućnost, da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo, i kada počnemo da govorimo, da ne ugrožavamo svoju budućnost ni jednog sekunda. Ali nemojmo da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu jer nije nam je doneo dosad, pa neće ni u budućnosti - poručio je predsjednik Vučić.

U Tužilaštvu Specijalnog suda u Hagu za ratne zločine koje su počinili pripadnici terorističke OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom danas je ispitan bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj u svojstvu osumnjičenog.