latinica  ћирилица
24/07/2019 |  17:54 ⇒ 18:23 | Autor: SRNA

Selak: Očekuje se i adekvatna reakcija bezbjednosnih agencija na nivou BiH

Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Goran Selak rekao je danas da se na javno upućene prijetnje smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku očekuje i adekvatna reakcija bezbjednosnih agencija na nivou BiH.
Goran Selak -
Goran Selak

- Јavno upućivanje ovakvih prijetnji ne može ostati nekažnjeno jer bi se na taj način poslala pogrešna poruka građanima - rekao je Selak Srni.

Selak je naglasio da su javno upućene prijetnje smrću nešto što se ne može i ne treba tolerisati i istakao da je reakcija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, pravovremena i očekivana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na portalu BN televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom "Vukanović: Dodik se okružio papcima" u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za sarajevski list "Oslobođenje" dao poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitovani prijeteći i uznemirujući komentari.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija": "Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda", navedeno je u komentaru.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara.