latinica  ћирилица
30/07/2019 |  14:28 ⇒ 19:41 | Autor: Glas Srpske

Trifković ostaje iza rešetaka; Sud odbio žalbu odbrane

Banjalučki Okružni sud odbio je žalbu odbrane na određivanje pritvora Srećku Trifkoviću iz Pala, kojeg policija sumnjiči za učešće u ubistvu Damira Ostojića Šijana i ranjavanju njegove supruge Sandre Јošić, saznaje Glas Srpske.
Privođenje Trifkovića  (Foto:.glassrpske.com) -
Privođenje Trifkovića (Foto:.glassrpske.com)

Trifkoviću je jednomjesečni pritvor određen 25. jula, a na tu odluku žalila se njegova odbrana. Ta žalba je odbijena i odlučeno je da rješenje o pritvoru ostaje na snazi.

- Osumnjičenom je pritvor određen zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze i uticati na svjedoke i zbog težine krivičnog djela i bojazni od remećenja reda i mira - saopšteno je ranije iz suda.

Trifkovića sumnjiče za teško ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i tešku krađu.

Prema saznanjima Glasa tužilaštvo  mu na teret stavlja da je organizovao krađu i prevoz vozila kojim se ubica Ostojića dovezao na mjesto zločina. Trifković je dobro poznat pravosudnim i istražnim organima i dovodi se u vezu sa automafijom, zbog čega je u više navrata hapšen.  

Sumnjičen je i za učešće u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića zbog čega je proveo više mjeseci u pritvoru u zeničkom zatvoru.