latinica  ћирилица
08/08/2019 |  09:23 ⇒ 10:06 | Autor: RTRS

Sberbank Banjaluka: Obavještenje klijentima i korisnicima

Sberbank Banjaluka obavještava korisnike na pojavu lažnih poruka u kojima se traže lični podaci građana. S tim u vezi, Sberbank Banjaluka obavještava da od svojih klijenata i korisnika nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke putem elektronske pošte, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.
Sberbanka (Foto: bif.rs) -
Sberbanka (Foto: bif.rs)

- Zaštita i bezbjednost podataka klijenata i korisnika je jedno od glavnih načela misije i vizije Sberbank Banjaluka. Konstantnim i kontinuiranim naporima, bezbjednost i zaštitu podataka klijenata i korisnika podigli smo na nivo strateške funkcije, te shodno tome uočili da se u posljednje vrijeme na nivou regije često pojavljuju lažne poruke, sa ciljem krađe ličnih podataka, koji bi nakon prikupljanja bili zloupotrebljeni. Naime, radi se o različitim formama - elektronska pošta, SMS poruke, objave na društvenim mrežama i slično. Putem ovih lažnih poruka obećavaju se pogodnosti ili navodne pobjede u nagradnim igrama, a sve sa ciljem da primalac postupi nesmotreno i dostavi svoje lične podatke - navodi se u saopštenju Sberbanke.

Dodaje se da se dostavljanjem svojih ličnih podataka klijenti i korisnici izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa.

- Na osnovu svega iznesenog, koristimo priliku da sve klijente i korisnike obavijestimo da Sberbank Banjaluka od svojih klijenata i korisnika nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke putem elektronske pošte, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima - navedeno je u saopštenju.

Iz Sberbanke podsjećaju korisnike da ne otkrivaju svoje lične podatke, te da u slučaju prijema poruke sumnjivog sadržaja, od pošiljaoca koji se predstavlja kao Sberbank Banjaluka, obavijeste na mejl info@sberbankbl.ba ili na besplatan telefon 0800 59 999.