latinica  ћирилица
08/08/2019 |  10:09 ⇒ 10:38 | Autor: SRNA

Odigrane "Porodične priče"

Glumci Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd odigrali su u Mrkonjić Gradu predstavu "Porodične priče", u okviru manifestacije "Dani pozorišta".
Odigrane "Porodične priče" - Foto: SRNA
Odigrane "Porodične priče"Foto: SRNA

U komadu, koji je nastao po tekstu Biljane Srbljanović i u režiji Dragana Đedovića, igraju Milica Glogovac, Nemanja Bajić, Duje Martin i Јelena Јandrić.

Јandrićeva je sinoć rekla novinarima da predstava govori o položaju mladih ljudi u današnjem društvu.

- Sve nas zanima kako se mladi kreću, šta rade u slobno vrijeme, kakve su im aktivnosti, koliko su prepušteni sami sebi i kako završavaju njihove sudbine - navela je Јandrićeva i dodala da je za nju kao studentkinju igranje u ovoj predstavi veliko iskustvo.

Bajić, takođe, student glume u Banjaluci, naglašava da je društvo takvo da ga treba kritikovati kako bi se nešto promijenilo, te da je pozorište tu da ga mijenja.

On je izrazio oduševljenje mrkonjićkom publikom.

- Divno je vidjeti da na jednoj predstavi imate ljude koji se smiju i plaču, to je za mene najveća vrijednost ovog posla kojim se bavimo - istakao je Bajić.

Osim ove, publika je imala priliku da pogleda predstave "Ko je ovde idiot" teatra "Јugoart" iz Beograda i "Malo blago" Gradskog pozorišta "Јazavac" iz Banjaluke, a u takmičarskom dijelu festivala biće odigrana još "Krivica" kolašinskog "Korifej" teatra.

"Dani pozorišta", koji se u Mrkonjić Gradu održavaju 11. put, počeli su u nedjelju, 4. avgusta, premijerom predstave "Klasni neprijatelj" mrkonjićkog Gradskog pozorišta.

Završnog dana festivala, odnosno sutra, u pratećem programu glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigraće predstavu "Priča koja luta svijetom", a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja izvešće predstavu "Nada".