latinica  ћирилица
08/08/2019 |  12:49 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Stanić: Dio opreme u Bolnici "Srbija" zamijenjen onom nižeg kvaliteta

Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS-a Slobodan Stanić rekao je da raspolaže saznanjima da je znatan dio opreme u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu "zamijenjen opremom nižeg kvaliteta, iako je cijena izgradnje i opremanja ove zdravstvene ustanove ostala ista u iznosu od 54 miliona KM".
Slobodan Stanić - Foto: SRNA
Slobodan StanićFoto: SRNA

- U odnosu na tendersku dokumentaciju, više od 80 stavki opreme je promijenjeno, dok oko 40 isporučenih aparata nije registrovano kod Agencije za lijekove BiH - naveo je Stanić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Stanić je pozvao ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića da preduzeme zakonske mjere i formira komisiju koja će utvrditi činjenično stanje u vezi sa ovim događajem.

- Komisija prema utvrđenom stanju treba da utvrdi odgovorna lica koja su eventualno omogućila nekim rješenjem zamjenu ove opreme, što predstavlja kršenje Zakona o javnim nabavkama - naglasio je Stanić.

Stanić je istakao da komisija treba da o ovom slučaju obavijesti javnost i nadležne organe u Republici Srpskoj, što je važno i zbog činjenice da su najavljene nove gradnje i opremanja u zdravstvu, da bi se spriječile takve stvari.