latinica  ћирилица
09/08/2019 |  09:19 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Prvo festivalsko veče Ša festa

U Prijedoru večeras počinje Ša fest posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, a prve festivalske večeri, između ostalih, nastupiće Partibrejkersi.

Svirke počinju u 21.00 čas u Ljetnoj bašti, a nastupiće i Ajri ef-em, Štutgart onlajn, LET tri i Smouk mardeljano.

Sutra u Ljetnoj bašti svirke počinju u 20.30 časova, a predstaviće se Sajana, Mort, Zoster, TBF, Vojko V i Mikri Maus i Bvana. Na afterpartiju prvo veče muziku pušta di-džej Inis, a drugo di-džej Fet V.

Ša fest organizuje istoimeno udruženje građana koje se bavi i aktivnom promocijom kulture i upravlja Fondom "D.P. Mikša".

U ovaj fond usmjerava se dobit od festivala, sponzorstava i donacija, te sredstva prikupljena prodajom brendiranih proizvoda Ša festa. Ovaj novac koristi se za unapređenje art i muzičke scene, stipendiranje studenata umjetnosti i muzike, podršku umjetnicima kroz sufinansiranje izložbi, kupovinu instrumenata, snimanje materijala, te organizovanje koncerata.

- Dolaskom na Ša fest svake godine činite dobru i humanu stvar. Novac od prodatih ulaznica za festival postaje fond koji će omogućiti školovanje talentovanih umjetnika i muzičara, koji će svake godine praviti nove kulturne i umjetničke podvige i održavati Ša fest priču. Za pokrivanje troškova festivala i bendova želimo da se brinu sponzori, a mi želimo da, zajedno sa vama, brinemo o umjetnosti i dobrim djelima - poručuju organizatori.

ŠA festu"ove godine prethodila je dvodnevna "Ša ulica" koja je u prijedorskom šetalištu na tri lokacije sugrađanima poklonila niz sadržaja pozorišne, muzičke i likovne umjetnosti.

Ovaj festival održava se u okviru Prijedorskog ljeta kulture 2019.

Ša fest osnovan je prošle godine u znak sjećanja na Prijedorčanina Dalibora Popovića Mikšu, frontmena grupe Tatu, koji je preminuo u 37. godini.

Povezane vijesti:

Ša fest: Brojni sadržaji za Prijedorčane i goste