latinica  ћирилица
09/08/2019 |  10:56 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Banjaluka: Startovao "Nektar Freš vejv" festival

Kapije 8. "Nektar Freš vejv" festivala otvorene su sinoć za brojne ljubitelje elektronske muzike. Na pet bina i isto toliko festivalskih zona u tri festivalska dana predstaviće se više od 120 izvođača.

Ovogodišnji koncept festivala, hevn, najavljen je više puta tokom cijele godine kroz niz promotivnih događaja Freš vejv festivala. Publici su na raspolaganju Main Stage, Energy, Massive i Јegermeister LIVE bina, te after, jutarnja, bina na kojima će se predstaviti najznačajnija imena svjetske, ali i regionalne i domaće elektronske scene.

- Naše festivalske zone su prepune iznenađenja i nagrada za naše posjetioce, pa evo pozivam sve da uživaju u svakom sadržaju ovogodišnjeg 8. Freš vejv hevn festivala - istakao je Danijel Dakić, promoter festivala.  

Prvog dana festivala, na Main Stage nastupili su rezident di džej festivala Mladen Tomić, zatim, Ado i Aleksander G, fantastični Matador, te zvijezde prve večeri sjajni Pan-Pot.

- Očekujem da će ova tri dana biti ludilo i da će posjeta biti veća nego ikad s obzirom na to da imamo lajnap stvarno dobar i što se tiče elektronike, i lajv stejdža i hip hopa i enerdži stejdža, plus ta after zona za ujutro - istakao je di džej Mladen Tomić.

Perjanice Enerdži bine bili su Aleksis Kabrera i Dejan Milićević, dok su ljubitelji hip hop zvuka uživali u nastupima Sajsi MC, Kreše Bengalke i Krankšvester.

Večeras će posebnu pažnju privući nastupi našeg Siniše Tamamovića, zatim euforičnog južnjaka Lekslija, Buka Šejda i fenomenalnog Јorisa Vorna.

Pravi plesni spektakl posjetioce očekuje na Јegermeister LIVE bini uz nastupe Lolobriđida, Perpetum Mobile, Drive i Nipplepeople.