latinica  ћирилица
09/08/2019 |  11:28 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Foča: Osveštana Spomen-ploča poginulim pripadnicima MUP-a (FOTO)

Spomen-ploču posvećenu 12 poginulih pripadnika nakadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje otkrili su danas u Foči ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i djeca poginulih pripadnika policije.

Spomen-ploča je osveštana ispred Policijske uprave Foča u prisustvu Lukača, načelnika opštine Radisava Mašića, načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića, pripadnika Policijske uprave, te članova porodica poginulih pripadnika nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti Srbinje.

Oni su kod spomen-ploče položili vijence, kao i predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Foto: RTRS

Lukač je rekao da je resorno ministarstvo izgradilo spomenike ispred svake od 10 policijskih uprava u Srpskoj, kao i spomenik i crkvu u Banjaluci posvećene poginulim pripadnicima policije kojih je proteklom ratu nastradalo 782.

On je istakao da ne smije biti zaboravljeno da su oni dali živote za sve što građani Srpske danas imaju.

- Otkrili smo spomenik našim junacima koji su stvarali Republiku Srpsku i koji su dali život za sve ovo što danas imamo. Ovi spomenici podsjećaće nas na njihovo herojstvo - rekao je Lukač.

Načelnik PU Foča Velimir Kostović rekao je da će za mlađe pripadnike Policijske uprave Foča ovaj spomenik biti simbol i svakodnevno ih podsjećati na one koji su dali najvrijednije za stvaranje Republike Srpske - svoj život.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske danas je posjetio i rekonstruisani objekat Policijske uprave Foča u koji je uloženo oko 200.000 KM.