latinica  ћирилица
09/08/2019 |  15:08 ⇒ 16:36 | Autor: SRNA

Cvijanović: Nije potrebno izdvajanje dodatnih sredstava za Oružane snage BiH (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nije potrebno izdvajati dodatna sredstva za Oružane snage BiH jer je njihov mandat limitiran.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Moramo imati u vidu šta su stvarne potrebe ove zemlje kada je riječ o Oružanim snagama BiH i da li je potreban dodatni izdatak, s obzirom na njihovu ulogu i ako se zna da ne očekujemo da se bore protiv bilo koga - rekla je Cvijanovićeva novinarima u Mrkonjić Gradu.

Cvijanovićeva je na pitanje novinara kako komentariše izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je potrebno dodatno izdvajanje sredstava za Oružane snage BiH, podsjetila da je njihov mandat limitiran i da one ne predstavljaju ono što su neke druge oružane snage.

- Svaka pomijeranja prema nekom vojnom savezu podrazumijevala bi propisane uslove o izdvajanju novca iz budžeta u odnosu na bruto domaći proizvod , što nije potrebno - dodala je ona.

Cvijanovićeva smatra da novac može biti korisnije upotrijebljen za mnoge druge namjene, među kojima su infrastruktura i zdravstvo.

- Nisam saglasna sa onima koji imaju ambicije kada je riječ o Oružanim snagama BiH i izdvajanju sredstava za odbranu, znajući da je BiH u statusu kakvom jeste i da je Republika Srpska opredijeljena za vojnu neutralnost, što je pokazala usvajanjem Rezolucije, a znamo i kako su opredijeljeni i naši građani - navela je ona.