latinica  ћирилица
10/08/2019 |  08:55 ⇒ 13:27 | Autor: Agencije

Negotin: Potraga za počiniocima četvorostrukog ubistva (FOTO)

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju zločina u kojem je brutalno likvidirana porodica Kazimrović u selu Јabukovac kod Negotina.
Četverostruko ubistvo kod Negotina (Foto:espreso.rs) -
Četverostruko ubistvo kod Negotina (Foto:espreso.rs)

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić i sestričina Dragana hladnokrvno su likvidirani hicima u glavu, pokazali su preliminarni rezultati obdukcije koje nezvanično saznaje Blic.

Prema tim informacijama, Raja je pogođen četiri puta u grudni koš i stomak, a onda mu je egzekutor ispalio i peti hitac u glavu.

Njegova majka, Dragica (93), i sestričina Dragana, čija su tijela pronađena pored šupe ubijene su sa po dva metka u glavu.
I Ljubinka, Rajina sestra, čije je tijelo pronađeno ispred kuće, likvidirana je jednim hicem u usta.

Rezultati obdukcije pokazuju da je u Јabukovcu, prije dva dana, izvršena brutalna i hladnokrvna egzekucija čitave porodice.

Nije pronađeno nikakvo oružje, pa je time isključena mogućnost da je u pitanju bilo ubistvo, pa samoubistvo, već je jasno da je ubica pobjegao.

Policija je isključila i mogućnost da je porodicu ubio kriminalac kog su za ovaj zločin optuživali mještani.

Policija ne dozvoljava prilazak mjestu i u Јabukovcu je trenutno opsadno stanje. Helikopteri konstantno nadlijeću ovo selo kod Negotina, a u okolini je opsežna potraga za počiniocima zločina.

U Јabukovacu su i specijalci iz Beograda koji rade na rasvjetljavanju zločina.

Prema pisanjima pojedinih medija, Rajo Kazimirović se parničio sa više ljudi iz sela, a u domaćinstvu je živio sam sa majkom, a njegova sestra je nedavno došla sa ćerkom Draganom iz Njemačke, kako bi im pomogle oko radova.

Direktor policije Srbije Vladimira Rebić rekao je da policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ubistva.

- U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo, zato što je to selo zabačeno od glavnih puteva - rekao je Rebić.

Prema njegovim riječima, procjena je da su prošla dva dana od ubistva do trenutka kada je slučajni prolaznik pronašao tijela žrtava.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

- Nadam se da ćemo ovo ubistvo brzo riješiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvetljavanja krivičnih djela ubistava i kreće se više od 95 odsto - rekao je Rebić.